top of page

Om Munhålan

Munhålan ägs av Göteborgs Tandläkare-Sällskap (GTS) men sköts av Munhålans studentförening som är en studentnämnd inom GTS.
I huset bor två intendenter, tandläkarstudenter, som har hand om det dagliga underhållet. När huset inte används av studentföreningen eller GTS, hyrs det ut till externa hyresgäster.
Läs mer om uthyrning här.

Huset är beläget i kvarteret Påskliljan som är en del av trädgårdsstadsdelen Änggården i södra Göteborg. Det är fem minuters gångväg från Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

 

Det två plan stora huset vilar på naturstensgrund och dess rödbrunmålade fasad av lockbrädspanel med burspråk och fönsterkåpor är mönsterskyddad av Göteborgs kommun. Huset omges av en trädgård med träd och rabatter och har en parkering samt uteplats.

Historia

Munhålan, Odontologernas kära andra hem, byggdes år 1915. Det ritades av arkitekten Ernst Torulf och var från början avsett som bostadshus. Senare, år 1973 köptes huset upp av Odontologiska Föreningen för att tjänstgöra som kårhus åt studenter vid Odontologiska fakulteten, alltså blivande tandläkare, tandhygienister och tandtekniker.

År 2010 avskaffades kårobligatoriet som gjorde att Odontologiska Föreningen löstes upp och dess universitetsverksamheter togs över av det nyskapade Sahlgrenska Akademins Studentkår som tar hand om alla studenter vid Sahlgrenska Akademin. Munhålans drift och studiesociala frågor samt utskott togs istället över av en nyskapad studentförening som finns än idag under namnet Munhålans Studentförening.
 

Utrustning

Husets utrustning

Munhålan är en lämplig lokal för en variation av tillställningar såsom konferenser, disputationsfester och barnkalas, men även mindre bröllopsfester etc.

 

Det finns tillgång till bar, kök och garderob på markplan. Det finns bord samt stolar till cirka 65 matgäster som får plats i festsalen. Köket är utrustat med spis, ugn, kyl, frys, värmeskåp samt diskmaskin.

 

Det finns tallrikar, glas, bestick och muggar till cirka 70 personer. Det finns självklart både vinglas, champagneglas och vanliga glas till samtliga gästerna. I festsalen finns tillgång till projektor samt profesionell musikutrustning och discoljus för en festligare tillställning.

 

Lokalen är enligt lag anpassad för ett maximum av 130 personer samtidigt av brandsäkerhetsskäl. I trädgården finns möjlighet till grillning och samkväm under bar himmel under årets varmare månader. Vi har en stor, murad grill och tre bord med fastsittande bänkar.

 

Tillställningar får hålla på till kl 01 på helger (fre-sön) och till kl 23 övriga vardagar.

 

Städutrustning finns på plats och ingår.

 

Intendenterna

På Munhålans andra våning har intendenterna sin boning. De ansvarar för husets skick och uthyrning. 

De är väldigt glada och sociala människor så tveka ej

att kontakta dem med eventuella frågor.

3A661D90-E71C-4948-B882-6430761AEA2F_edited_edited.png

Magnus Forslund

Tandläkarstudent Termin 6
 

Farzad Rahmani

Tandläkarstudent Termin 7
 

bottom of page